Op zoek naar een kant en klaar huis? 

Heeft u een kavel op het oog? Of bent u al in het bezit van een kavel en bent u nu op zoek naar kant en klare woningen?

Varianthuis kan u als bouwbedrijf goed verder helpen. We hebben een ruim aanbod met kant en klare woningen. U bekijkt ze in de online catalogus. Heeft u toch nog wat extra wensen? Dan kunnen we een kant en klare woning voor u bouwen met aanpassingen.

Wij nodigen u graag uit voor een gesprek waarin u uw wensen kenbaar kunt maken. In onze showroom laten we u tevens alle mogelijke materialen zien.

kant-en-klaar-huis

Alle woningen zijn aanpasbaar

}

Snelle afspraak, geen wachttijden

Helder over prijzen

kant-en-klaar-huis-bouwen
kant-en-klaar-huis-bouwen

Het verschil tussen een prefab woning en een traditioneel gebouwd kant en klaar huis

Wanneer u op zoek bent naar een kant en klaar huis, dan bent u vast de term prefab woning al tegengekomen. Bij Varianthuis bouwen we GEEN prefab woningen, maar alleen traditioneel gebouwde huizen.

Het voordeel van prefab is namelijk dat de woning supersnel en heel goedkoop gebouwd kan worden. Het grote nadeel is echter dat de wanden van zogeheten houtskelet worden gemaakt. Een combinatie van hout en gipsplaten. De binnenste binnenwanden zijn van Ytong cellenbeton gemaakt. Dit is een lichtgewicht bouwmateriaal van zand, kalk en cement. Het is goed om te weten dat dit materialen zijn die minder geschikt zijn om in te boren. Ze raken sneller beschadigd. Ook zijn ruimtes in prefab huizen gehoriger door het lichtgewichte materiaal.

Daarnaast heeft u bij prefab minder mogelijkheden dan bij een traditioneel gebouwde woning. Ook is het nagenoeg onmogelijk om op de werf nog aanpassingen door te voeren.

Het gróte voordeel van traditionele bouw
Bij traditionele bouw zit er veel meer massa in uw woning. Alle binnenwanden worden met metselwerk van kalkzandsteen uitgevoerd. De constructies zijn zwaar en stabiel. Het is daardoor veel sterker en minder snel te beschadigen. Ook is een traditioneel gebouwde woning veel minder gehorig.

Wilt u ervan uit kunnen gaan dat u een duurzaam huis koopt dat uit kwalitatieve materialen bestaat? Een woning waar u met plezier in kan wonen? Een woning waar u niet te maken krijgt met scheuren, verzakkingen en tochtproblemen? Kies dan voor traditionele bouw.

Bekijk alle mogelijkheden van onze kant en klare woningen in de online catalogus.

Duurzame kant en klare woning bouwen

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor u? Bij Varianthuis houden we hier veel rekening mee door middel van de onderstaande 4 zaken:

  • Isolatie: wij bouwen een goed geïsoleerd huis. In de winter blijft de warmte binnen en in de zomer houdt u het koel binnen.
  • Ventilatie: er komt een duurzaam installatiesysteem in uw woning dat voor voldoende frisse lucht zorgt.
  • Duurzame verwarming: met het toevoegen van een warmtepomp aan uw woning kunt u uw huis op een duurzame manier verwarmen zonder dat daar gas voor nodig is.
  • Zonnepanelen: met zonnepanelen heeft u de mogelijkheid om op een schone en duurzame manier energie op te wekken.
kant-en-klare-woningen
kant-en-klare-woningen-1

Een kant en klaar huis bouwen, wat kost dat?

Bij Varianthuis wordt de prijs altijd gebaseerd op uw wensen. Kiest u een kant en klaar huis, dan kunt u de prijs terugvinden op onze site in de online huizen catalogus. Wenst u aanpassingen, dan maken we een offerte op maat voor u.  

De woningen van Varianthuis komen tot stand met alleen de beste materialen. Wij gebruiken bij de bouw geen prefab, elementenbouw of betonbouw. Hierdoor is uw huis een kwalitatieve, waardevaste investering.

Stap voor stap samen met u een kant en klare woning bouwen

 

Stap 1: Oriëntatiegesprek
Stap 2: Offerte
Stap 3: Afspraak in de showroom
Stap 4: Aanvullende offerte
Stap 5: Contract
Stap 6: Eerste ontwerp
Stap 7: Aanpassingen aan ontwerp
Stap 8: Ontwerp naar gemeente
Stap 9: Bouwaanvraag
Stap 10: Werkvoorbereiding
Stap 11: Start van de bouw
Stap 12: De oplevering van uw woning

kant-en-klaar-huis
karlie brouwer
karlie brouwer
2020-11-26
Kort geleden een complete tuinberegening aangelegd, bij de fam Striper. Een mooi bedrijf om voor te werken, de koffie staat altijd klaar... mocht u een mooie woning willen laten bouwen, dan bent u bij bouwbedrijf Striper aan het goede adres...
Dennis Wendker
Dennis Wendker
2019-10-22
Prima bouwbedrijf. Mooie showroom waar je alles kunt bekijken, aanraken en op elkaar kunt afstemmen. Goede service. Aanrader
Hermankok Kok
Hermankok Kok
2018-04-24
Dit bedrijf weet hoe ze er mee aan moeten bouwen goede kwaliteit huizen! En zeker ook snel.Zou zeker voor varianthuis gaan voor een nieuw woning .
fam Lubbers
fam Lubbers
2018-04-12
Heel tevreden over Varianthuis zaken goed voor elkaar en alles netjes opgeleverd.
Jacob Knobbe
Jacob Knobbe
2018-04-03
Prima aannemer heeft de zaken goed voor elkaar
Maartje Feskens
Maartje Feskens
2017-08-28
Wij hebben zelf een huis laten bouwen via Varianthuis. We zijn erg blij met deze keuze en het eindresultaat van de woning! De bouw is goed begeleid door Arjan vanuit Varianthuis, alles verliep volgens planning, afwijkingen van planning zijn gecommuniceerd en het huis is in 5 maanden tijd opgeleverd (3 weken voor de oorspronkelijke planning). Opleverpunten die we tussentijds constateerden werden meteen opgepakt en ook de restpunten na de oplevering zijn tot op heden goed opgepakt. Ook de samenwerking met de onderaannemers verliep goed. Aandachtspuntje wat in onze ogen nog verbeterd zou kunnen worden is met name het voortraject (wanneer moeten welke beslissingen gemaakt zijn, meerprijzen, etc.). De onduidelijkheid die wij hierbij soms hadden, heeft echter geen problemen opgeleverd voor de planning van de bouw of het uitzoeken van materialen. Had alleen meer overzicht gebracht voor ons. Wij zouden een volgende keer zeker ons huis weer door Varianthuis laten bouwen!
kant-en-klare-woning-bouwen

Neem een kijkje in de showroom

Heeft u interesse in onze manier van bouwen en de materiaalsoorten die wij gebruiken? Bezoek dan eens onze ruime showroom in Dronten of kom langs op onze hoofdvestiging in Nieuw Schoonebeek. Hier kunt u op uw eigen gemak rondkijken, een nog betere impressie krijgen van de materialen die wij gebruiken of u kunt zich laten adviseren door één van onze professionals.

Wij komen graag met u in contact!

Een afspraak maken