Huis bouwen in Lelystad

Bent u in het bezit van een eigen bouwkavel in het prachtige Lelystad en zit u er aan te denken om een huis te laten bouwen Lelystad. Wij van Varianthuis helpen u dan graag verder. Wij zijn al lange tijd actief als aannemer en hebben ons gespecialiseerd in zowel 2-onder-1-kapwoningen als vrijstaande huizen. Wij leven woningen door zowel midden als zuid Nederland en dus ook in het prachtige Lelystad. 

Als je een huis wil laten bouwen door Varianthuis heb je de keuze uit 1 van onze geweldige cataloguswoning of als je natuurlijk je eigen huis wil laten bouwen dan kan je natuurlijk met jou ontwerp bij ons terecht. 

Wij begrijpen dat het uitzoeken van een huis niet makkelijk is en dat u liever ziet wat u gaat kopen of dat u misschien eerst inspiratie wil op doen. U kunt daarom altijd langskomen in onze showroom in Dronten om alle mogelijkheden te bekijken of om uw eigen ontwerp te bespreken.

huis-bouwen-Lelystad

Alle woningen zijn aanpasbaar

}

Snelle afspraak, geen wachttijden

Helder over prijzen

vrijstaand huis-bouwen-Lelystad

Varianthuis heeft een aantal garanties

 • Wij helpen u op een duidelijke en eenvoudige te begrijpen manier
 • Wij regelen het gehele bouwproces en vergunningen.
 • Wij werken op de traditionele manier en dus niet met Prefab, betonbouw en elementbouw
 • Wij bouwen vanuit een energie zuinig oogpunt en dus ook gasloze woningen
 • U krijgt een duidelijk beeld van materialen en ontwerp in de showroom
 • U kunt zelf uw eigen huis ontwerpen
Luxe woning bouwen in Lelystad

Een huis bouwen Lelystad: Je eigen ontwerp of een uit de catalogus?

Je hebt een eigen kavel en je weet al zeker dat je een eigen huis wil laten bouwen in Lelystadmaar je weet nog niet zeker hoe die er uit komt te zien. In onze catalogus hebben wij meer dan 50 verschillende woningen staan met een vaste prijs. Bekijk de woningen voor het opdoen voor inspiratie en misschien zit jou droomhuis er wel tussen. Wij hebben de volgende modellen in de catalogus staan:

Voldoet de woning voor een groot deel aan uw wensen, maar wilt u enkele aanpassingen? Onze woningen zijn op een groot aantal punten naar wens aan te passen.

Uiteraard is het mogelijk om uw woning compleet af te laten wijken van een standaard model. Stuur gerust uw eigen ontwerp in.

Onze adviseurs kunnen een op maat gemaakt bouwplan voor u maken. Wij denken daarin graag met u mee en kunnen met onze jarenlange ervaring goede adviezen geven.

Huis bouwen Lelystad: ontdek de kosten

Wil je graag weten wat het kost om een huis te laten bouwen Lelystad? Dan is het verstandig op te weten dat de kosten altijd afhankelijk zijn van uw wensen. Wij hanteren voor de standaardwoningen een vaste prijs die afhankelijk is van het gekozen ontwerp. Wilt u graag deze woningen aan passen dan is dit uiteraard mogelijk. Echter worden de kosten niet alleen bepaald door het door u gekozen ontwerp er komen namelijk veel meer dingen kijken bij het bouwen van het huis. Wij van Varanthuis helpen u hier graag mee verder.

De prijzen van de standaardwoningen kunt u kijken in onze catalogus.

standaard huis bouwen in Lelystad - showroom
eigen huis laten bouwen in regio Lelystad

Heeft u zelf ideeën voor het ontwerp van uw woning? U kunt uw ideeën of schetsen met ons delen.

Wilt u aanpassingen op een standaard ontwerp of een woning geheel naar eigen ontwerp laten bouwen? Vraag dan een vrijblijvende prijsindicatie op.

Woning bouwen Lelystad van hoogste kwaliteit

Voor het bouwen van woningen gebruikt Varianthuis alleen de beste materialen. Alle woningen worden traditioneel gebouwd en gasloos uitgevoerd. Wij bouwen geen prefab woningen, maar massieve duurzame woningen, volgens het traditionele bouwconcept. De woningen die wij bouwen zijn van goede kwaliteit en hebben een lange levensduur.

Huis bouwen in Lelystad? Wij nemen u alles uit handen

Tijdens het bouwproces nemen we u alle lasten uit handen. Wij verzorgen:

 • Het aanlooptraject
 • De planning
 • Vergunningen
 • Afwerking
karlie brouwer
karlie brouwer
2020-11-26
Kort geleden een complete tuinberegening aangelegd, bij de fam Striper. Een mooi bedrijf om voor te werken, de koffie staat altijd klaar... mocht u een mooie woning willen laten bouwen, dan bent u bij bouwbedrijf Striper aan het goede adres...
Dennis Wendker
Dennis Wendker
2019-10-22
Prima bouwbedrijf. Mooie showroom waar je alles kunt bekijken, aanraken en op elkaar kunt afstemmen. Goede service. Aanrader
Hermankok Kok
Hermankok Kok
2018-04-24
Dit bedrijf weet hoe ze er mee aan moeten bouwen goede kwaliteit huizen! En zeker ook snel.Zou zeker voor varianthuis gaan voor een nieuw woning .
fam Lubbers
fam Lubbers
2018-04-12
Heel tevreden over Varianthuis zaken goed voor elkaar en alles netjes opgeleverd.
Jacob Knobbe
Jacob Knobbe
2018-04-03
Prima aannemer heeft de zaken goed voor elkaar
Maartje Feskens
Maartje Feskens
2017-08-28
Wij hebben zelf een huis laten bouwen via Varianthuis. We zijn erg blij met deze keuze en het eindresultaat van de woning! De bouw is goed begeleid door Arjan vanuit Varianthuis, alles verliep volgens planning, afwijkingen van planning zijn gecommuniceerd en het huis is in 5 maanden tijd opgeleverd (3 weken voor de oorspronkelijke planning). Opleverpunten die we tussentijds constateerden werden meteen opgepakt en ook de restpunten na de oplevering zijn tot op heden goed opgepakt. Ook de samenwerking met de onderaannemers verliep goed. Aandachtspuntje wat in onze ogen nog verbeterd zou kunnen worden is met name het voortraject (wanneer moeten welke beslissingen gemaakt zijn, meerprijzen, etc.). De onduidelijkheid die wij hierbij soms hadden, heeft echter geen problemen opgeleverd voor de planning van de bouw of het uitzoeken van materialen. Had alleen meer overzicht gebracht voor ons. Wij zouden een volgende keer zeker ons huis weer door Varianthuis laten bouwen!

Huis bouwen in Lelystad? Zo ziet het proces eruit van plan naar oplevering:

 1. Oriëntatiegesprek: In het oriëntatiegesprek gaan we met u het gesprek aan. We vragen u naar uw wensen en geven u inzicht in de mogelijkheden.
 2. Offerte: Naar aanleiding van uw wensen stellen we een offerte op maat op.
 3. Afspraak in de showroom: Bent u geïnteresseerd in de offerte? Dan kunt u een afspraak maken met ons in de showroom. Daar ziet u alle mogelijkheden.
 4. Aanvullende offerte: Na het gesprek in de showroom wordt indien nodig een aanvullende offerte gemaakt.
 5. Contract: Wanneer de offerte voor akkoord getekend is, stellen we een contract op.
 6. Eerste ontwerp: Na tekenen van het contract, wordt binnen 1 week het eerste schetsplan gemaakt en opgestuurd.
 7. Aangepast ontwerp: We passen het schetsplan net zo lang aan totdat het naar wens is.
 8. Ontwerp naar gemeente: Het definitieve ontwerp wordt ter goedkeuring aan de gemeente voorgelegd.
 9. Bouwaanvraag: Hierna wordt de bouwaanvraag ingediend.
 10. Werkvoorbereiding: Tijdens het lopende bouwaanvraagtraject start de werkvoorbereiding alvast met diverse bestellingen.
 11. Start van de bouw: Wanneer de bouwvergunning afgegeven is, kan er gestart worden met de bouw.
 12. Oplevering woning: De bouw duurt gemiddeld max. 6 maanden. We leveren de woning officieel aan u op.

Contact met Varianthuis

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze service en wilt u eens vrijblijvend kennismaken?

Plan een gratis kennismakingsgesprek in. Heeft u nog vragen? We staan u graag te woord.

huis-bouwen-Lelystad
huis-Bouwen-Lelystad

Een afspraak maken